:36:" hik..hik..hik... " eh, apsal aq gelak ni.... :-} aq saje je nk gelak sbb aq silap capture pict ni..nmpk senget plak mkroskop ni...
ngan pale2 aq skali senget kot...wuhaha.. *bukn lwk mane pun kn..la..la..la.. *
aktiviti aq pg khmis, 9hb lps adalah duk dlm lab saje2 tanpa wat pape
* aiseh..aq bukn pemls tp mmg xde kje yg nk di wat la...huhuhu.. :-> *

aq pun pe lg... dtg lab bwk cam..dan.....click la sana situ sini sani... =P * special thanks a lot to my mr V 4 give this cam...luv u... =) *





:03:urmm....pg2 ni cam biase kat lab mkrob ni adalah 'scretching' media kultur.... tgk piring2 yg da rupe menara tngginyer tu termsuklah plat media tcbs/xld = tuk stool, plat media horse blood agar & macConkey = tuk sputum, blood, plueral fluid, pus, swab, high vaginal swab, low vaginal swab, urine, ett, bone, dll.... plat media sabouraud & choclate = tuk spesimen high + low vaginal swab & sputum je.. * p/s : istilah2 sns ni bnyk gune english.. :-/ *



:06:staff2 kat dlm lab ni ckup busy ngan kje msing2... smpaikan aq snap gmbr diorng pun xde sape yg perasan...
*huhu..trpkse amik gmbr curik r..=P *

staff kat sblh ni tgh bace plat media.. hah?? cemane nk bace tu? cam bace bku ke?? ~~haha~~ mngarut tul la..aq yg tnye aq sndri la yg jwb... =P bace organisma pe yg tmbuh atas plat media tu..mcm2 ade wooo.... :-0 aq da duk kat lab ni dkt 2 bln ni ke da leh teka la organisma pe... nmpk cam sng je tp silap2 hribln kalo slh bace cian r kat patient dpt ubat yg slh..hmmmm....





:04:haaa..perkenalkn.. ini kak emy... staff gurl kat dlm lab ni.. status n umo.... uikss! tetiba je nk wat sesi suaiknl.... padahal aq cume nk bgtau ni tgn kak emy je la.. mane ade muke akk ni pun. .~~huhu~~ kak emy tgh scretch spesimen urine ats blood agar... smbil2 dia wat kje aq bantai lyn borak smbil dgr lagu2 hot fm..~~haha~~ *suke hati aq je bersuke hati dlm lab tu =D *
aq da pnh wat scretch ni bnyk kali... smpai da nek jemu pun... geli ngan spesimen patient2 tu???
da x heran pun... tp x tipu la kate ms mule2 bljr wat tu geli gelaman la gak... lm2 biase da... *ceh..ckp cam owg yg berpngalam brthun2 kje je.. ~~hihihi~~ =P *





:26:horay! horay! bergumbira....la..la..la.. bukan pe r..da b0san duk dlm lab tu tnpa wat pape kn.. tetiba je dipnggil tuk tgk aktviti pelupusan bhn2 kimia yg da abs n da expired...
lokasi : kat blkg lab
masa : 10.30 pg
cuaca : pns terik wooo
ahli : sume student2 mlt + staff + madam(pegawai sns) + ppk + pkerja2 yg amik bhn kimia tu
tempoh menunggu : sejam... * hoho..jd sate la ktorang :-/ *

bhn2 kimia yg da smpn lm dlm stor tu kne pack dlu dlm tong biru ni... ade la dlm 12 tong.. mmg bnyk gler r bhn km tu.. setahun skali je wat mende ni... sbb kos nk lupuskn bhn km ni 2ribu lbih gak r.. *madam yg berkata begitu.. =D * tp bhn2 km ni x dilupuskn kat cn.. ade lori yg akn angkut sumenya ni g tmpt plupusan bhn km kat bkt nenas.. satu2nya tmpt kat mlysia yg ade tmpt tu.. sbb tu la kosnya mhl.. kalo slalu wat abs r wet gov hosp nk byrkn... * pun madam yg ckp...eheee.. *
~~hoho~~ brsmbung dlm cter ke 2 la... =D

Labels: | edit post
Mood ??? 
0 Responses
Blog Widget by LinkWithin