:21: ish..ish..ish.. hahaha..asal tjuk cacing kat title ats ni yeh?? nnt r..nk cte kat bwh ni.. kelmarin adalah 1st day aq g bazar kat tmpt aq ni... aq kalo g bazar mang rambang rasa la..huhu..bukn nk rambang mata... ye la..da mcm2 bau kte x sngaja terbau kn..cedap2 la... =P lg2 aym percik tu..fuhh..dugaan.. :-/ tp dek kerana aq nk cari mknn cpt2 sbb nk cpt blik..so aq tinjau2 lauk je la..ns msk kat umah.. aq g bazar tu ngan kak amy, staf aq.. dis week aq x blik kg, tp aq duk umah kak amy ni dlm 3 hri 3 mlm ni.. ooyehh!! so n nk dipendekkan cte aq ternmpk aym msk rendang..yg tu mmg mnt aq la..tp yg x bestnyer tu hrganya rm4!!! seketul...urmm.. x ksh la..jnji dpt mkn la.. syur plak aq amik sup sayur.. ok, pas da beli trus blik la...tnggu wktu buke.. aq tgk sup sayur tu dari mata ksr nmpk cam sdp je sbb ade cendawan.. kak amy pun saje belek2 sayur tu..tetiba dia nmpk cam satu mende berwarna agak coklat kehitaman...x berapa pnjg...tp ckup mencurigakan... tanpa pikir pnjg akk tu trus kate 'mcm cacing je ni hani?" aq jwp x kot...x kn la ade cacing dlm sayur yg da siap msk ni.. akk 2 hulurkn la sudu tu pd aq n aq teliti btul2.. Ya Allah...mmg cacing la..sbb pe aq yakin menatang tu sbb struktur bdn ia mmg knl sgt.. disbbkn aq pnh belajo bab2 cacing ni dlm parasit, so tnpa buang ms aq ngan rs gelinya trus buang dlm tong sampah.. erk..mst la tukng msk tu x kn perasan sbb dia msk bnyk 1 periuk.. aq rs cacing tu dari kobis la.. bsuh x brsih2 la tu..ye la..kobis ni bnyk lapis2nya.. urmmm...xpe la..bukn rezeki ktorng mlm 2... pkir2 cian gak org2 len yg beli sup syur tu.. abs enzim2 yg ade kat bdn cacing tu da sebati dimsk bersm...ahaks!

p/s : so, nshtnya jagalah kebersihan syur2 sblum msk tu..hehehe... nsht tuk diri sndri gak.. :-D
Labels: | edit post
Mood ??? 
2 Responses
  1. Vi0LeT Says:

    sup cacing....?
    xpenah try lgik.
    cedap ke ek?
    huhuhu....
    (^_*)


  2. eeiiiyark!!
    geli wooo....
    jgn cube2 nk try la...
    =P


Blog Widget by LinkWithin